Alternativ till Facebook och andra sociala medier.

Social-Media-Overload
Om man helt lägger ut sitt liv på sociala medier. Det är ju upp till var och en. Men kanske ska man börja fundera på var ens data tar vägen och vem som kan använda den. Inte orkar man läsa igenom hela facebooks användarvilkor. Och om man verkligen gjorde det så kanske man skulle tänka mer en en gång på att skriva på.
Men om man nu verkligen vill lägga ut sina tankar och funderingar så andra kan reagera på dom. Det finns alternativ. Alternativ som bygger på ett helt decentaraliserat nätverk av servrar, i motsats till tex facebook som har en (eller flera) centrala servrar. 

diaspora* är ett nätverk i dess sanna bemärkelse, utan någon central bas. Det finns servrar (som kallas "pods") över hela världen, där varje pod innehåller data från de som valt att registrera sig hos den. Dessa pods kommunicerar med varandra oavbrutet, så du kan registrera med vilken pod som helst och kommunicera fritt med dina kontakter, varhelst de befinner sig i nätverket.

...

diaspora*

diaspora* is the online social world where you are in control.

 Mastodont är uppbygt enligt tankar liknande Diaspora.

...

Giving social networking back to you - The Mastodon Project

Mastodon is an open source decentralized social network - by the people for the people. Join the federation and take back control of your social media!

Mewe anser sig vara nästa generations social nätverk. Det är dock inte uppbyggt på riktigt samma sätt som de två andra. då det inte verkar vara direkt centraliserat utan bygger på en eller flera centrala servrar. Dock har dom en ganska trevlig inställning till datainsamling och trafik analys av sina kunder.

...

MeWe - The Next-Gen Social Network

Brilliant features with no BS. No Ads. No Spyware. MeWe is the Next-Gen Social Network.
the federation- En mötesplats för alla alternativa lösningar. 

...

the federation - a statistics hub

Samlingsplats för alla alternativa lösningar inom socialmedia.

Morgonsur
I dag var det presskonferens.

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 13 December 2018
16 November 2018
Weird internet
creepypasta
Har nog delat denna förr, men den är lika väl värd att dela igen. Såg den på TV 1989 och blev helt facinerad av miljöerna och historien. Att filmen sedan skulle vara ett inlägg i miljödebatten, var inget jag reflekterade över då. Tror bara den gick d...
16 November 2018
creepypasta
Det var länge sedan jag lyssnade på Creepypodden nu. Men det var dags att lyssna igenom de avsnitt de jag missat. 100 avsnitts jubileeums avsnitten är något av de bästa från podden hittils. Andreas Ericsons HOIN är en "kan inte sluta lyssna" podd. E...