Alternativ till Facebook och andra sociala medier.

Social-Media-Overload
Om man helt lägger ut sitt liv på sociala medier. Det är ju upp till var och en. Men kanske ska man börja fundera på var ens data tar vägen och vem som kan använda den. Inte orkar man läsa igenom hela facebooks användarvilkor. Och om man verkligen gjorde det så kanske man skulle tänka mer en en gång på att skriva på.
Men om man nu verkligen vill lägga ut sina tankar och funderingar så andra kan reagera på dom. Det finns alternativ. Alternativ som bygger på ett helt decentaraliserat nätverk av servrar, i motsats till tex facebook som har en (eller flera) centrala servrar. 

diaspora* är ett nätverk i dess sanna bemärkelse, utan någon central bas. Det finns servrar (som kallas "pods") över hela världen, där varje pod innehåller data från de som valt att registrera sig hos den. Dessa pods kommunicerar med varandra oavbrutet, så du kan registrera med vilken pod som helst och kommunicera fritt med dina kontakter, varhelst de befinner sig i nätverket.

...

diaspora*

diaspora* is the online social world where you are in control.

 Mastodont är uppbygt enligt tankar liknande Diaspora.

...

Giving social networking back to you - The Mastodon Project

Mastodon is an open source decentralized social network - by the people for the people. Join the federation and take back control of your social media!

Mewe anser sig vara nästa generations social nätverk. Det är dock inte uppbyggt på riktigt samma sätt som de två andra. då det inte verkar vara direkt centraliserat utan bygger på en eller flera centrala servrar. Dock har dom en ganska trevlig inställning till datainsamling och trafik analys av sina kunder.

...

MeWe - The Next-Gen Social Network

Brilliant features with no BS. No Ads. No Spyware. MeWe is the Next-Gen Social Network.
the federation- En mötesplats för alla alternativa lösningar. 

...

the federation - a statistics hub

Samlingsplats för alla alternativa lösningar inom socialmedia.

Morgonsur
I dag var det presskonferens.

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Tuesday, 23 April 2019
06 March 2019
Historia
Genealogi
Arkivfynd
Visst har man undrat över hur de där gamla svartvita bilderna. De som man hittar i gamla familjealbum. Hur dom såg ut egentligen. Vad var det för färg på Farmors klänning och vad hade den gamla stugan för färg, och hur såg den ut i landskapet? Snubbl...
14 February 2019
TechTalk
Digital design
Typografi
Vem vill inte ha en egen font, baserad på sin aldeles egna handstil. Nu är det enklare än någonsin. På siten www.calligraphr.com kan man på ett enkelt sätt göra detta.Börja med att ladda ner en template eller mall. Detta för att koppla just dina hand...
25 January 2019
Trädgård
Trots kyla och snö så är det äntligen dags för den första sådden. Bl.a kål och chilli ska ner i jorden. Just nu är de små trågen fyllda och det finns en hel del fröpåsar kvar som ska fördelas. Det finns risk för att det blir trångt i landen. Men det ...