Alternativ till Facebook och andra sociala medier.

Social-Media-Overload
Om man helt lägger ut sitt liv på sociala medier. Det är ju upp till var och en. Men kanske ska man börja fundera på var ens data tar vägen och vem som kan använda den. Inte orkar man läsa igenom hela facebooks användarvilkor. Och om man verkligen gjorde det så kanske man skulle tänka mer en en gång på att skriva på.
Men om man nu verkligen vill lägga ut sina tankar och funderingar så andra kan reagera på dom. Det finns alternativ. Alternativ som bygger på ett helt decentaraliserat nätverk av servrar, i motsats till tex facebook som har en (eller flera) centrala servrar. 

diaspora* är ett nätverk i dess sanna bemärkelse, utan någon central bas. Det finns servrar (som kallas "pods") över hela världen, där varje pod innehåller data från de som valt att registrera sig hos den. Dessa pods kommunicerar med varandra oavbrutet, så du kan registrera med vilken pod som helst och kommunicera fritt med dina kontakter, varhelst de befinner sig i nätverket.

...

diaspora*

diaspora* is the online social world where you are in control.

 Mastodont är uppbygt enligt tankar liknande Diaspora.

...

Giving social networking back to you - The Mastodon Project

Mastodon is an open source decentralized social network - by the people for the people. Join the federation and take back control of your social media!

Mewe anser sig vara nästa generations social nätverk. Det är dock inte uppbyggt på riktigt samma sätt som de två andra. då det inte verkar vara direkt centraliserat utan bygger på en eller flera centrala servrar. Dock har dom en ganska trevlig inställning till datainsamling och trafik analys av sina kunder.

...

MeWe - The Next-Gen Social Network

Brilliant features with no BS. No Ads. No Spyware. MeWe is the Next-Gen Social Network.
the federation- En mötesplats för alla alternativa lösningar. 

...

the federation - a statistics hub

Samlingsplats för alla alternativa lösningar inom socialmedia.

Morgonsur
I dag var det presskonferens.

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Sunday, 16 May 2021
16 November 2020
politism
Rebecca Weidmo Uvell, borgerlig debattör, tidigare bärare av den papperskrona som är Skattebetalarnas förenings titel slöseriombudsman och författare till pamfletten Nätsmart: en guide till påverkan på sociala medier har slagit till igen. I dagarna g...
13 November 2020
politism
Eller en studie i inkrökthet. The summer of 2020 has seen the city of Portland, Oregon, become a symbol and a venue for the further, dramatic polarization of the United States. More than a hundred nights of intense protests against police violen...
13 November 2020