En resa längs högerkanten

Det senaste dramat inom Kristdemokraterna borde inte vara så förvånande. Sara Skyttedal, som en gång i tiden var själva personifikationen av edgelord inom partiet, har nu blivit petad från EU-vallistan efter en politisk snurrning som gör en karusell av Disneyland avundsjuk.

För de som har följt Skyttedals knaggliga politiska färd, kan det nästan verka som om hon har tagit expressbussen längs högerkanten utan några mellanlandningar. Det är som om hennes politiska kompass har rejäl högerriktat missvisning, och resultaten är inte helt oväntade. Hon har gått från att vara en hängiven kristdemokrat till att närma sig Sverigedemokraterna snabbare än man kan säga "politisk vattendelare."

Men vänta, är det här inte samma Skyttedal som en gång i tiden stod för ett modernt och inkluderande Kristdemokraterna? Jo, jo, det är samma person. Hon har bara bytt ut politiska nycklar som om de vore kläder på en modevisning. Att hon har blivit petad från EU-vallistan känns nästan som ett "tack för att du deltog"-kort från partiet. Kanske var det för att undvika förväxling med Sverigedemokraternas eget kandidatur-upprop?


En del menar att hennes politiska förskjutning inte är en förändring alls, utan snarare ett avslöjande av hennes verkliga politiska hemvist. Kanske har vi alla varit offer för politisk illusion, där hennes roll inom Kristdemokraterna var en täckmantel för en djupare agenda. Detta resonemang kanske låter konspiratoriskt, men när politik blir lika dramatisk som en Netflix-serie är inget omöjligt.


För vissa kan detta politiska sidbyte framstå som en dramatisk cliffhanger – kommer Skyttedal ansluta sig till en annan politisk franchise, eller kommer hon att dyka upp på ett politiskt rehab någonstans? En sak är säker, ingen borde vara riktigt förvånad över denna politiska plot-twist. Det är nästan som om vi har sett den här filmen förut, eller kanske bara ett repris av en gammal politisk sitcom.

Så låt oss poppa popcornen och se vad nästa avsnitt av "Sara Skyttedals politiska saga" har att erbjuda. Kanske blir det en spin-off där hon startar sitt eget parti, "Högerkanten Deluxe," KD har ju ändå kantrat mot ett parti som mer och mer liknar ett SD substitut för lattemorsor i storstockholm. I den Svenska högern är ju allt överraskande förutsägbart. 


Nu kommer debattören Alice Teodorescu Måwe stå som förstanamn på KD:s EU-lista. En kandidat med samma skrot och korn som sin företrädare. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

ÖB kan lära sig av Jocke och Jonna
Januari
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Monday, 17 June 2024
Livet på landet
Free Joomla templates by Ltheme