IMSI CATCHER(LOGGER)

##   ,-. .#   / \ `. __..-,O#   :  \ --''_..-'.'#   |  . .-' `. '.#   :   .   .`.'#   \   `. / ..#    \   `.  ' .#    `,    `.  \#    ,|,`.    `-.\#   '.|| ``-...__..-`#    | |#    |__|#    /||\#   //||\\#   // || \\# __//__||__\\__# '--------------'## Prosa 4 april 2019 "BUILD YOUR OWN IMSI CATCHER(LOGGER)" V. Keld Norman, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.# This text can be found here: https://www.lostserver.com/static/imsi2019.txt## Build the IMSI LOGGER on Ubuntu 18.04 like this:# Install Ubuntu 18.04# .. then login so you have a shell / prompt..# Install sudo - or shift user to rootsu - rootapt-get update -qq -y && apt-get install -y sudo# Install pre. reqs.sudo apt-get install python-qt4 python-apt python-pip gr-gsm git python-numpy python-scipy python-scapy# The two next steps might not be needed - then just skip them ! # 1/2) Get an updated version of grgsm_livemon herecd /tmp ; wget http://git.osmocom.org/gr-gsm/plain/apps/grgsm_livemon.grc# 2/2) Compile it and overwrite the older version/usr/bin/grcc -d . ./grgsm_livemon.grcsudo mv ./grgsm_livemon.py /usr/bin/grgsm_livemon# Start the grgsm_livemon guisudo grgsm_livemon# In another shell / terminal window:# Get the IMSI extract script from GITcd ; mkdir source ; cd source ; mkdir IMSI; cd IMSIgit clone https://github.com/Oros42/IMSI-catcher.gitcd ./IMSI-catcherchmod 700 ./simple_IMSI-catcher.py# Run the scriptsudo ./simple_IMSI-catcher.py -s# That was it - now tune to the right Freq. and see the IMSI/TMSI numbers.# Things to google/look at when experimenting with SDRs:GnuRadio:           https://www.gnuradio.org/Frekvens register:       https://frekvensregister.ens.dk/Search/Search.aspxADSB:             https://github.com/jprochazka/adsb-receiverSigIntOS:           https://www.sigintos.com/Signal Ident Guide:      https://www.sigidwiki.com/wiki/Signal_Identification_GuideDirect link to visual RF:   https://www.sigidwiki.com/wiki/DatabaseSDR IMSI TV DVB-T via gpio:  https://github.com/F5OEO/rpidatvFreq information (law):    https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=205121
  541 Hits
  0 Comments
541 Hits
0 Comments

Husbilsinspiration

  976 Hits
  0 Comments
976 Hits
0 Comments

Tankar om arkiv

En särskild problematik uppstår ofta när arkivbildaren avlidit och de efterlevande upplever "de gamla papperna" i personarkivet som en besvärande tillgång utan ekonomiskt värde jämfört med övrig kvarlåtenskap. De anhörigas villrådighet gäller mindre de personliga handlingarna än materialet från den avlidnes offentliga verksamhet i föreningar, kommu...
Continue reading
  1121 Hits
  0 Comments
1121 Hits
0 Comments

Radiostationen

A Zeno Media Station

Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting
  1187 Hits
  0 Comments
1187 Hits
0 Comments

Mot hosta

I förkylningstider,

DN410128

 

  952 Hits
  0 Comments
952 Hits
0 Comments

Amiga memories

  1092 Hits
  0 Comments
1092 Hits
0 Comments

Karta över torp i Frinnaryd socken

Beroende på hur googlemaps mår så finns det en karta med torplämningar som inventerades av Frinnaryds hembygdsförening. Det är ganska struligt med att få kartan att visas som jag tänker mig. Men då och då fungerar det.

 

  1659 Hits
  0 Comments
1659 Hits
0 Comments

Äventyr i LINUX träsket. Eller hur jag lyckades f*cka upp Superdesk

Superdesk är ett verktyg för redaktioner i både den nya och den gamla media världen. Det är en opensourcelösening som ska vara smidig att ha att göra med. Jag har tidigare haft den installerad under ett provperiod. Men nu har den uppdaterats till V 2.0 och jag vill åter köra den igen till ett projekt. Som jag kom ihåg. Så var det lite knepigt att installera, men jag lyckades förra gången. Så det borde gå även nu...trodde jag.

Glad i hågen satte jag igång. Fixade en ny (fast gammal) server. Installerade en tom Ubuntuserver 16.04 och körde igång.

Hittade några olika installations anvisningar. bla ett blogg-inlägg på Sorcefabrics egna hemsida. Samt en mer officiell installationsbeskrivning från deras dokumentation. I början går det ganska smidigt. De båda anvisningarna skiljer sig lite då PHP versionen har ändrats så just nu är det 7.3 som gäller. Databasen som snurrar bakom är en Postgres databas. Det är ungefär samma som MySQL men inte riktigt. Installationen kan göras via ett installationscript som ligger på Github. Alla verkar gå bra men faller (som vanligt) på att det är något som fallerar på slutet. Denna gången var det composer som inte funkar som det sak eller så är det några PHP extensions som vägrar ladda in sig. Samt att mongodb inte kan hittas, trots försöken att installera det från sidan liksom. Så just nu står jag still med en havererad installation där inget vill fungera. Grrr.

  2047 Hits
  0 Comments
2047 Hits
0 Comments

Tankar om Arkiv

Det började när vi röjde ur ett vindsförråd i somras. Det var fullt av saker från ett dödsbo. Mycket konstiga saker som man kunde klassa som skräp. Men det fanns också en hel del foton och fotoalbum. Det fanns också en del dokument, det var gamla pass och alla möjliga handlingar som bar på en historia från ett helt liv. Det var delar från vårt gemensamma kulturarv som höll på att åka till tippen.  

Då slog det mig. Hur många av den här typen av historier bara slängs på tippen, då de efterlevande inte har något intresse av att ta hand om fotoalbum och andra dokument som inte har någon som helst värde för just dom? Borde det inte på något vis kunna spara detta på ett effektivt sätt? Skulle det inte gå att erbjud att ta hand om gamla album och dokument från ett dödsbo? När möbler och prylar skickas till loppis, så borde dokument och bilder tas hand om arkivet?

Idag finns det mig veterligen ingen sådan möjlighet. Om det redan är ett personligt arkiv så kan man möjligen skicka in det till riksarkivet eller liknande. Men det finns ingen möjlighet att skicka in en hög papper utan någon egentlig ordning.

Jag tänker mig att lösningen kanske kan vara ett slags sammanslutning som tar på sig att driva ett arkiv, där dessa historier kan samlas in, digitaliseras, förvaltas och på något vis senare presenteras. Tex via någon form av sökfunktion på en hemsida. Det finns några opensourcelösningar som skulle kunna användas i uppbyggnaden.

 

Continue reading
  1523 Hits
  0 Comments
1523 Hits
0 Comments

The Troubleshooters!

Ett nytt spännande rollspel är påväg! Det är Helmgast som ligger håller på att utveckla ett spel i en fransk-belgisk serie anda. Spirou, Tintin och Franka´s värld.  Av det som visas på hemsidan så verkar detta bli en spännande produkt som kommer lanseras via crowdfunding under hösten 2019. Alltså nu, när detta skrivs. Så håll ögonen öppna. Planen är att det kommer släppas våren 2020. Klart värt at backa ett sådant projekt.

  1413 Hits
  0 Comments
1413 Hits
0 Comments

Kvällens nostalgitripp

  2769 Hits
  0 Comments
2769 Hits
0 Comments

Podcasttips!

För oss som spenderade vår tidiga ungdom i våra pojkrum med att läas Tolkien och rita kartor över främmande världar. Då vi kunde lägga en hel helg på att äventyra i vår egna fantasi. För de med samma obskyra bakgrund skulle jag vilja tipsa om podcasten från Frialigan, "signaler från Zonen" Där babblas det om allt möjligt som har med rollspel att göra. Några gamla titlar från klassiska Äventyrspel näms. En rolig och intressant podd som får mig att minnas äventyr både i mutant världen och från Ereb Altor. :-)

Lyssna här:

https://podtail.com/sv/podcast/signaler-fran-zonen/

  5385 Hits
  0 Comments
5385 Hits
0 Comments

Antivaxer

Anti-vaccination activists

  1445 Hits
  0 Comments
1445 Hits
0 Comments

Kvällens arkivfynd

Inte utan att man börjar fundera på vad för "gummivaror" som salufördes...

Från Dagens Nyheter 1903-01-16

  2509 Hits
  0 Comments
2509 Hits
0 Comments

Dags för nyårslöfte?

Nu när året börjar gå mot sitt slut, börjar många fundera på nyårslöften. Kanske funderar man också på hur nästa år ska bli? Här kommer ett tips. läs på inför nästa år och låt det bli ett år där just du delar lite mindre strunt. Ett år där hatet och rädslan på nätet blir iallafall lite mindre. 

Läs på här inför nyåret.

  1257 Hits
  0 Comments
1257 Hits
0 Comments

M utstrålar klass och stil...

Moderater gör visst vad som helst för att stiga över pöbeln. Därför kan de haspla ur sig nästan vad som helst. Tänk vad en rejäl fjortisförolämling utstrålar klass, finess och människoförakt. 

  1258 Hits
  0 Comments
1258 Hits
0 Comments

Hoten mot förnuftet?

"Att vara skeptisk mot auktoriteter och påstådda sanningar är både klokt och nyttigt. Men att uppfatta sig själv och sina egna erfarenheter som en självklar måttstock för kunskap är ovetenskapligt och ger en falsk bild av verkligheten."

I en debatt artikel i dagens SvD oroas professorerna vid humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet över det förakt mot vetenskap och forskning. Som mer och mer får fäste. Går vi mot att bli en skränande hop som kan ledas att reagera med mobmentalitet mot allt som verkar utmanande? 

Läs hela debattartikeln på SvD här 

  1340 Hits
  0 Comments
1340 Hits
0 Comments

Måndagsfeeling

MV5BYmU3NjYyNzItYmViYS00OTM3LTlkMjEtNzE3ZWU1ZWMwMGRmL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjQ0NzE0MQ._V1_
  1620 Hits
  1 Comment
1620 Hits
1 Comment

Det där med träning.

Hur går det med träningen egentligen. Jodå det går frammåt iallafall.

Movescount.com

  1300 Hits
  0 Comments
1300 Hits
0 Comments

Installation av Owncloud

I ett utslag av hybris och stark fredagskänsla. Samt att tidigare lyckats, med god hjälp av en kollega, göra den fungerande Owncloud installationen till en tegelsten. Så var det dags att fixa en mer permanent lösning. Så det var bara att hålla tummarna och börja hacka i mörkret. 

Ny installation av raspian gick utan problem. Aktivera SSH och VNC gick som vanligt utan större missöden. 

När det sedan var dags att börja fixa på riktigt började verkliogheten komma ikapp. 

Sudo apt-get install apache2

Funkade bra alla paket och listor hittades utan större problem. Raskt dags att installera PHP.

Continue reading
  1402 Hits
  0 Comments
1402 Hits
0 Comments
16 November 2020
politism
Rebecca Weidmo Uvell, borgerlig debattör, tidigare bärare av den papperskrona som är Skattebetalarnas förenings titel slöseriombudsman och författare till pamfletten Nätsmart: en guide till påverkan på sociala medier har slagit till igen. I dagarna g...
13 November 2020
politism
Eller en studie i inkrökthet. The summer of 2020 has seen the city of Portland, Oregon, become a symbol and a venue for the further, dramatic polarization of the United States. More than a hundred nights of intense protests against police violen...
13 November 2020